Gælder coronavirus-regler ikke magthaverne?

Morawiecki Foto- Kancelaria Premiera

Polen: Polens premierminister Mateusz Morawiecki bliver kritiseret i polske medier for ikke at overholde sikker afstand på en restaurant i Gliwice. Morawiecki viste på sociale medier selv billeder, hvor han sidder sammen med restaurantens ejere, hvor ingen ved bordet havde mundbind på.

“At holde afstand er noget der bliver anbefalet, det er ikke en ordre, besvarede Morawiecki kritikken ifølge Onet.

Kritikerne peger på, at der ifølge et regeringspåbud kun må sidde personer fra samme familie eller personer som bor sammen ved samme bord, ellers skal de sidde adskilt.

TV stationen Polsat peger på, at deltagere ved en happening foran det polske parlament den 6. maj fik en bøde på 10.000 zloty (ca, 16.000 kroner) netop fordi, de ikke holdt afstand til hinanden.

Ligeledes Østrigs præsident Alexander Van der Bellen har åbenbart svært ved at overholde coronavirus-regler. Van der Bellen blev opdaget af det østrigske politi på en restaurant på et tidspunkt, hvor restauranten ifølge de gældende regler skulle have været lukket. Alle restauranter i Østrig skal lukke kl 23, men Van der Bellen og hans kone var på restauranten da klokken var mere end 24.

Van der Bellen har udsendt en officiel undskyldning. Det var en fejl, siger han. Restauranten kan risikere en bøde på op til 30.000 euro.ota

Share This