Fort Trump i Polen?

Amerikanske soldater, her på vej i gennem Tjekkiet i marts 2015 Foto: Karel Rybka

Polen: Torsdag skrev Reuters, at forhandlingerne om det amerikansk-polske projekt Fort Trump, militærbase for amerikanske soldater i Polen, er på vej til at kuldsejle. Ifølge Rueters er det striden om finansiering, placeringen af soldater og deres juridiske status i Polen der er grunden.

Rapporten blev snart dementeret af den amerikanske ambassadør i Warszawa Georgette Mosbacher og det polske præsidentkontor. Den nuværende polske præsident Andrzej Duda anser nemlig Fort Trump for at være den største succes i hans udenrigspolitik.

”Flere falske oplysninger! Forhandlingerne følger sin tidsplan! Deres resultater vil blive endnu mere imponerende end præsident Trumps og præsident Dudas første forestillinger om amerikansk militær tilstedeværelse i Polen. Flere oplysninger kommer snart,” skrev Mosbacher Twitter torsdag eftermiddag.

Hendes ord blev fredag bekræftet Krzysztof Szczerski fra præsident Dudas politiske stab, som betegner Reuters meddelelse som misinformation.

”Oplysningerne er en komplet misinformation, hævdede han i den polske radio. Ifølge Krzysztof Szczerski er rapporten en “anti-regeringskampagne” fra private medier. ota

Share This