Forældre til homoseksuelle uønskede i polsk byråd

Polsk markat for en “LGBT-fri zone”

Polen: Borgmester i den polske by Grunwald, syd for Gdansk, har i et brev til Polens premierminister Mateusz Morawiecki klaget over to medlemmer af byens byråd, fordi deres døtre er lesbiske, og forældrene ikke tager afstand fra deres seksualitet. Borgmesteren ønsker og spørger i brevet Morawiecki, samt præsident Andrzej Duda og formand for PiS partiet Jaroslaw Kaczynski, som fik samme brev, hvordan han kan opløse byens byråd og komme af med de to uønskede personer.

Hans henvendelse er blevet omtalt i medierne.

“Det der sker i Grunwald, det er et resultat af den nuværende neokonservative og ikke-tollerante jagt efter seksuelle mindretal og et forsøg på at opdele samfundet på kristne katolikker, og de andre. Jeg fatter ikke, at man kan skrive noget så forfærdeligt, siger Agnieszka Podmaska fra Borgerplatformen til TVN 24.

Ifølge Emilia Bartkowská-Mlynek, en LGBT aktivist accepterer 85 procent af fædrene og 75 procent af mødrene ikke, hvis deres børn er homoseksuelle. Mere end 70 procent af unge tilhørende LGBT har mindst en gang i deres liv overvejet selvmord. 

“Derfor skal vi sætte pris på de to byrådsmedlemmer fra Grunwald, siger hun. ota

Share This