Folkeafstemninger i Østukraine i gang

Referendum

Ja til Novorossia og Donbas Foto: Lugansk G.

 

Ukraine: Prorussiske separatister i Luhansk og Donetsk er i gang med de planlagte folkeafstemninger om de to regioners selvstændighed eller et fortsat tilhørsforhold til Ukraine. De ukrainske myndigheder og Vesten anerkender ikke afstemningernes resultat og betragter folkeafstemningerne som ulovlige.SE EN VIDEO

Den russiske præsident, Vladimir Putin, anmodede tidligere i denne uge separatisterne om at udskyde folkeafstemningen, men har derudover ikke meddelt, om Rusland vil anerkende resultaterne af afstemningen.

Folkeafstemningerne foregår uden deltagelse af udenlandsk observation. Separatisterne har meddelt, at resultatet af folkeafstemningen bliver kendt efter weekenden og vil blive gyldig uden hensyn til, hvor mange der vil deltage i afstemningen.

Ifølge de seneste meningsmålinger ønsker hovedparten af Ukraines befolkning et udelt Ukraine, det gælder også for den sydøstlige del af landet.

På videoen erklærer en repræsentant af ” den russiske ortodokse hær”, som separatisterne kalder sig, folkeafstemningen i Donetsk for åben og udtrykker sit håb om, at den vil foregå retfærdigt til. ota

Share This