Fodbold skal genforene Tyrkiet og Rusland

Vladimir Putin og Vitaly Mutko. Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin og Vitaly Mutko. Foto: Kremlin.ru

Forholdet i mellem Tyrkiet og Rusland er blevet bedre på det seneste, og nu skal en fodboldlandskamp i mellem de to landshold hjælpe med at læge sårene, der blev forårsaget sidste år.

Af Toke Møller Theilade

Selvom det russiske landshold på nuværende tidspunkt endnu ikke har en landstræner, så holder det ikke sportsminister og præsident for det russiske fodboldforbund Vitaly Mutko fra at arrangere træningskampe. Den første kamp bliver imod Tyrkiet, som Rusland længe har haft et anstrengt forhold til på grund den tyrkiske nedskydning af en russisk jetjager i november sidste år. Både Tyrkiets præsident Recep Erdogan og hans russiske modstykke Vladimir Putin har dog arbejdet på at normalisere forholdet på det seneste.

Da Rusland er værter ved VM i 2018, slipper de for at kvalificere sig, hvorfor de må nøjes med træningskampe i de næste to år. Rusland ville gerne starte forberedelserne til VM på hjemmebane, men dette kunne ikke lade sig gøre, da Tyrkiet ikke ønskede at rejse før deres vigtige kvalifikationskamp imod Kroatien få dage senere.

”På grund af, at Europa gør sig klar til kvalifikationen til VM, så har vi besluttet at møde deres krav,” fortalte Mutko til TASS fredag. ”Tyrkiet skal spille på udebane imod Kroatien, og de ville ikke komme, hvis vi inviterede dem, da de træner til en officiel kamp. De inviterede os til at spille på deres bane, og det tror jeg vi vil gøre, da det er den rigtige ting at gøre.”

Kampen skal eftersigende spilles i Antalaya den 31. august, fem dage før Tyrkiets kamp imod Kroatien, og tyrkiske medier har allerede rapporteret, at præsident Erdogan planlægger at invitere Vladimir Putin til kampen som led i at gendanne venlige relationer i mellem de to lande.

 

Share This