Fodbold i Berlin: Union er fin – og Hertha er til grin

Union Berlins maskot Foto- OTFW, Berlin

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Østholdet Union fra Köpenick holder fast i toppen af Bundesligaen, mens Hertha nærmer sig bunden. Union Berlin, som rykkede op i 1. Bundesliga i sæsonen 2019/2020, har klaret sig over al forventning. Holdet sluttede på syvendepladsen efter første sæson i den fineste række, selv om de fleste havde dømt holdet til hurtig nedrykning, og det udløste kvalifikation til Conference League. Senest slog Union det falmende storhold RB Leipzig med 2-1 på hjemmebane og hænger dermed fast i toppen med 23 point. Nederlaget til Union udløst i øvrigt en fyreseddel til Leipzigs træner Jesse Marsch.

Noget anderledes ser det ud for Hertha, som trods en indsprøjtning på 400 mio. euro fra milliardæren Lars Windhorst ikke kan bide sig endegyldigt fast i rækken. I sidste sæson klarede klubben med nød og næppe skærene, da den ungarske træner Pal Dardai blev hevet ind som redningsmand, hvormed klubben undgik nedrykning. Nu er Hertha uden sejr i de seneste fire runder, og klubben har igen skilt sig af med Dardai som træner.

Efter Windhorsts kapitalindsprøjtning var Herthas erklærede mål en placering i top-4 og dermed kvalifikation til Champions League. Men klubben har haft en turbulent periode med udskiftninger i både ledelsen og trænerstaben, og de mange dyre indkøb har ikke slået til. Klubben mangler en rutineret central stamme på holdet, og en reel løsning på klubbens problemer er ikke umiddelbart i sigte. Lige nu er Hertha faretruende tæt på nedrykning med blot 15 point efter 14 runder i Bundesligaen.    

Share This