”Flygtningekrigen” fortsætter, også mellem Ungarn og Kroatien

 

 

Flygtninge i den ungarske hovedstad Budapest,   Foto: Attila Szervac

Flygtninge i den ungarske hovedstad Budapest, Foto: Attila Szervac

Søren Riishøj_2Ungarn/Kroatien: Vi registrerer flygtninge og giver dem mad. Det gør Kroatien ikke, konstater Péter Szjjiartó, Ungarns udenrigsminister. ”Vi er en stat, der har eksisteret i mere end 1000 år, og vi har derfor ret til at forsvare os selv- og Europa”. ”Vi må kalde en spade for en spade” og se realiteterne i øjnene.

30-35 millioner vil måske søge mod Europa, deraf fem millioner i den allernærmeste fremtid. Faren for terror er reel, mener Péter Szjjiartó.

Kroatien, siger han, bryder groft Ungarns suverænitet ved at sende migranter uregistrerede hen over den ungarske grænse. Det er en ”løgn”, at der skulle være indgået en bilateral aftale mellem Ungarn og Kroatien om retten til at sende migranter og flygtninge via Ungarn ledsaget af politi.

Kroatiens adfærd kaldes ”skamløs adfærd”, ikke en god tone to EU-lande og nabostater imellem. Forholdet mellem Ungarn og Kroatien betragtes i Budapest som ”historisk dårligt”.

Der er også udbrudt ”krig” mellem Ungarn og Grækenland. Det skyldes, at den græske indenrigsminister til en svensk avis har sagt, at Grækenland lever op til kravet om at beskytte sine egne grænser, men det gør Ungarn ikke.

Visegrad-landenes udenrigsministre, der repræsenterer ”antikvotelandene”, mødes forud for de nye EU møder i denne uge, for endnu engang at koordinere deres politik bedst muligt.

Kravet lyder på, at Frontex, EU’s ydre grænser skal styrkes, og Tyrkiet skal have mere støtte til at skabe ordnede forhold i deres flygtningelejre. Kvoter dur ikke som fremgangsmåde, de kan i hvert fald ikke gennemføres i praksis, lyder det samstemmigt.

Kilde: ”Hungary Matters”  

Share This