“Wir schaffen das” 2.0: Merkel lover vaccination af alle voksne senest 21. september, tyskerne tvivler

Berlin Alexanderplatz Foto: Dominik Tefert

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Forbundskansler Angela Merkel har bebudet, at alle voksne tyskere vil få tilbudt en vaccination mod covid-19 senest den 21. september. Men de fleste tyskere tvivler. Kun en fjerdedel tror på, at det mål vil blive nået.

Ifølge en undersøgelse foretaget af instituttet YouGov på vegne af DPA forventer kun 26 procent af tyskerne, at man kommer i mål på netop denne dato. 57 procent tror ikke på det.

Den udprægede skepsis er især udtalt hos kanslerens eget parti CDU, hvor 47 procent ikke tror på den angivne dato, hvorimod 38 procent forventer, at kansleren lever op til sit løfte.

De fleste giver den tyske regering skylden for de forsinkede vaccine-leverancer. Her er tallet 19 procent. 17 procent skyder skylden på EU, 11 procent giver vaccine-leverandørerne skylden, mens 33 procent mener, at alle tre er lige skyldige.

At kansleren angiver en eksakt dato i stedet for en måned – fx. september eller oktober – hænger givetvis sammen med datoen for valget til Forbundsdagen, som finder sted fem dage efter Merkels bebudede deadline, nemlig den 26. september.

Det bliver således interessant at se, om Merkel har rodet sig ud i en ny omgang „wir schaffen das“, eller om hun formår at leve op til sit løfte og redde dele af sit eftermæle, nu hvor hun går af.

Dags dato har 3 mio. ud af 90 mio. tyskere fået den dobbelte dosis, og knap 1 mio. har fået den første sprøjte.

Share This