FC Barcelona inviteret til at spille i den russiske første division

Barcelonas hjemmebane, Camp Nou. Billede: Luis Miguel Bugallo Sánchez

Hvis Catalonien en dag får selvstændighed, og FC Barcelona ikke længere kan spille i La Liga, er der plads til dem i Ruslands første division. Det lover den lille klub, Jenisej Krasnojarsk på Twitter. 

Af Toke Theilade

I øjeblikket konkurrer den mægtige fodboldklub FC Barcelona imod klubber som Real Madrid, Sevilla, Valencia, Athletic Bilbao og Atletico Madrid i den spanske La Liga. Skulle Catalonien dog gå hen og få uafhængighed, vil dette dog være forbi. I så fald bliver Barcelona nemlig smidt ud af den spanske La Liga.

Intet er dog så skidt, at det ikke er godt for noget. I fremtiden kan Barcelona således komme til at skulle rejse til spændende byer som Vladivostok, Voronezj, Samara, Jaroslavl og Kaliningrad. I hvert fald hvis det står til den russiske klub Jenisej Krasnojarsk, der spiller i landets næstbedste række, FNL. På det sociale medie Twitter har de nemlig inviteret Barcelona til at slutte sig til dem i FNL.

– Vi har hørt, at Barcelona kan skifte liga, så vi inviterer dem til at spille i den bedste fodboldliga i verden – FNL, skriver Jenisey på Twitter.

Den lille klub, der trænes af Ruslands eneste Champions League-vinder, Dmitry Alenichev, er dog godt klar over, at det kommer til at kræve overtalelse at få Barcelona til Rusland. Derfor tilbyder de storklubben en række fordele.

Catalonerne får således lov til at starte med 15 ekstra point. Derudover kan de få klubbens topscorer, Andrei Kozlov, på lån i fem kampe, en fleksibel udlændingegrænse, gratis adgang til alle kampe for deres fans samt fem gratis straffespark. Så burde oprykning til Ruslands bedste række, da også være garanteret.

Efter 16 spillerunder ligger Jenisej på førstepladsen i FNL.

Share This