FBI chef anklager Polen for medansvar for Holocaust

 

Koncentrationslejren Auschwitz  Foto: Ota Tiefenböck

Koncentrationslejren Auschwitz Foto: Ota Tiefenböck

Polen/USA: FBI direktør James Comey anklager Polen for at have medansvar for Holocaust. Det skriver han i en kronik i Washington Post, skriver Polskie Radio.”Sammen med de skyldige i holocaust gik også almindelige mennesker, ved første blik gode mennesker, som hjalp til, at millioner mennesker blev myrdet. De følte ikke, at de gjorde noget dårligt, men overbeviste sig selv om, at de gjorde noget som var rigtigt og som de ikke kunne slippe for, siger James Comey.

Han understreger, at nazistiske mordere var i stand til at finde medhjælpere ikke kun i Polen, men også i Tyskland og Ungarn.

Polens ambassade i USA og Polens Udenrigsministerium har protesteret over udtalelserne og bedt USA om en officiel forklaring.

”Comey sagde desværre intet om den nazistiske okkupation af Polen og om massemyrderierne i koncentrationslejrene, men nævnte kun, at polakkerne blot så til og så ikke noget dårligt i det der foregik, siger Polens ambassadør i USA, Ryszard Schnepf.

Den amerikanske ambassadør i Polen Stephen Mull beklager Comeys udtalelser. Comeys holdning er ikke et amerikansk standpunkt, siger Stephen Mull. ota

Share This