Eurokommissær blåstempler Ungarns bemyndigelseslov

Vera Jourova Foto- Arno Mikkor, Aron Urb

Ungarn: Eurokommissær Vera Jourova betegnede søndag i tjekkisk tv Ungarns bemyndigelseslov som i overensstemmelse med europæisk lovgivning. Jourova svarede på spørgsmålet om Ungarn risikerer artikel 7 procedure for ikke at overholde europæiske aftaler: “Nej, fordi Ungarn har indtil videre ikke vedtaget en dekret som er i strid med europæiske retsprincipper, sagde Jourova, som samtidig understregede at Bruxelles følger med i situationen i Ungarn.

Vera Jourova gav desuden udtryk for, at hun diskuterede Ungarns bemyndigelseslov med den ungarske justitsminister Judit Varga, som gav klart udtryk for, at parlamentet når som helst kan tilbagekalde loven samt at loven om falsk rapportering ikke vil blive misbrugt.

Jourovas svar blev mandag straks bemærket af ungarske medier og politikere.

“Hvis Kommissionens næstformand deler vores holdning, så kan vi med sikkerhed forvente, at de som interesserer sig for om retsstaten i Ungarn, øjeblikkelig stopper den falske internationale nyhedskampagne, ifølge hvilken Ungarns lex-COVID forbereder vejen mod et diktatur, skriver Ungarns justitsminister Judit Varga på Facebook. ota

Share This