EU vil fordele migranter – Østrig siger nej

Migranterne på den makedonsk-serbiske grænse i 2015 Foto: Ota Tiefenböck

Af Michael Skovgaard

Østrig: EU stræber efter at fordele de mange migranter, som ankommer til den italienske ø Lampedusa. Men Østrigs indenrigsminister kalder det for et helt forkert signal at sende, da man blot „vinker“ migranter videre.

Presset på den italienske ø stiger, og det fik den svenske socialdemokrat Ylva Johansson, som også er EU-kommissær for migration, til at opfordre EU-landene til en omfordeling af migranter i de respektive EU-lande.

Østrig afviser dog den opfordring. Indenrigsminister Karl Nehammer (ÖVP) sagde til den tyske avis „Die Welt“, at en omfordeling ikke er løsningen. Det vil snarere forstærke problemet og øge presset på de sydeuropæiske lande i EU,  hvortil migranterne ankommer via Middelhavet.

Nehammer sagde, at der i stedet er brug for en hurtigere sagsbehandling i grænseområderne og en øjeblikkelig hjemsendelse af migranter, som ikke har krav på asyl eller ophold i et EU-land.

Ideen med at vinke migranter videre til lande som Tyskland, Østrig og Sverige gavner kun menneskesmuglerne, som tjener penge på at lokke de mange migranter fra især Nordafrika ud på den livsfarlige rejse over Middelhavet.

Share This