EU ind i sagen om kød fra syge polske køer, 14 EU lande fik kød fra syge køer

Illustrationsfoto- Shpernik088

EU/Polen: Den hovedansvarlige for den polske veterinærkontrol, Pawel Niemczuk, meddelte torsdag, at 10 EU lande fik kød fra det slagteri i Polen, som blev afsløret i at slagte syge køer. Det er ikke rigtigt mener EU Kommissionen. Det var 14 lande. EU går nu ind i sagen, en undersøgelseskommission rejser til Polen mandag, skriver internationale medier.

Ifølge kommissionen og den viden der er tilgængelig i dag, har Tyskland, Frankrig, Spanien, Estland, Finland, Ungarn, Letland, Litauen, Rumænien, Slovakiet, Sverige, Tjekkiet, Portugal samt Polen fået leveret kød fra det pågældende slagteri.

Polske myndigheder har trukket kødet tilbage, men afviser, at kødet er farligt. Ifølge landets landbrugsminister Krzysztof Ardanowski kendetegner sagen ikke den polske kødproduktion. Sagen er ifølge ham et enestående tilfælde. Det afviser TVN24, som afslørede sagen. TV stationen har angiveligt beviser og udtalelser fra flere vidner om, at denne type praksis finder sted på slagterier over hele Polen.

Polen vil nu ifølge Krzysztof Ardanowski indføre en mere grundig kontrol af slagterierne.

Sagen om slagtning af syge polske køer har fået overraskende sparsom dækning i danske medier. Kun EkstraBladet har omtalt den polske skandale. Det danske medie Polennu.dk, som ellers kun dækker Polen, har heller ikke vurderet sagen, som interessant nok for danske læsere. ota

Share This