Estisk agent idømt 15 års fængsel i Rusland

Eston Kohver  Foto: Toomas Volmer

Eston Kohver Foto: Toomas Volmer

Rusland/Estland: Officer i den estiske efterretningstjeneste Eston Kohver er onsdag, af domstolen i den russiske by Pskov, blevet idømt 15 års fængsel for spionage, våbensmugling og for illegalt at have krydset den estisk-russiske grænse. Kohver afviser alle anklager, EU protesterer, skriver Radio Svoboda.Eston Konhver blev ifølge den russiske efterretningstjeneste anholdt i Rusland udstyret med en revolver, 5000 euro samt aflytningsudstyr.

De estiske myndigheder siger derimod, at Konhver, blev bortført fra Estland af russiske agenter og at anklagerne imod ham er falske.

Konhver, som også skal betale en bøde på 100.000 rubler ( omkring 10.000 kroner), skal ifølge de russiske myndigheder afsone sin straf i en arbejdslejr.

Retssagen i Pskov foregik bag lukkede døre, medierne og medarbejderne fra den estiske ambassade i Rusland, blev først lukket ind ved afsigelsen af dommen.

Dommen komplicerer det i forvejen anspændte forhold mellem Rusland og Estland og EU, som begge straks har protesteret imod den. ota

Share This