En sydungarsk by med farverig historie

 

Pécs Katedral Foto: Ota Tiefenböck

Pécs Katedral Foto: Ota Tiefenböck

Den ungarske by Pécs har en broget og farverig historie, som gør byen til et spændende rejsemål

Af Ota Tiefenböck

Ungarn: Pécs er med sine omkring 160.000 indbyggere Ungarns femtestørste by og ligger i det sydlige Ungarn, tæt ved grænsen til Kroatien. Takket være sin geografiske placering, har byen en ganske broget og farverig historie.

Området omkring Pécs har været beboet af kelterne, siden det 2. århundrede af romerne og har siden det 4. århundrede været en vigtig kristen by.

En universitetsby siden 1367. Efter 1526, efter den tjekkiske og ungarske konge Ludvik II af Ungarn tabte slaget ved Mohacs mod den osmanske sultan Süleyman, kom byen under tyrkisk kontrol og under sharia lov.

Befriet fra tyrkisk herredømme i 1710, hvor byen blev en del af Det Habsburgske Monarki.

Efter Første Verdenskrig, hvor Ungarn på baggrund af Trianon aftalen mistede en del af sit territorium, blev universitetet fra Bratislava overflyttet til Pécs.

Efter de politiske omvæltninger i 1989 og efter krigen i det nærliggende Kroatien mistede Pécs en del af sin turisme, som dog er vendt stærkt tilbage, efter at byen blev europæisk kulturby i 2010.

Mr.East sætter i oktober fokus på Ungarn. Har du besøgt interessante steder i Ungarn? Del dine oplevelser med Mr.East læserne.

Share This