Elon Musk foreslår neutralt Ukraine og russisk Krim. Fuck off Musk, svarer ukrainsk diplomat

Elon Musk Foto: Tesla Owners Club Belgium

Ukraine: En “fredsplan”, præsenteret på Twitter af den amerikanske forretningsmand Elon Musk, skaber vrede i Ukraine. Ifølge Musk bør Ukraine opgive Krim og acceptere, at det er usandsynligt, at det vil vinde en krig mod Rusland. I planen foreslog den amerikanske milliardær, at Ukraine skal være neutral og giver afkald på Krim-halvøen annekteret af Rusland. Ifølge ham skulle der afholdes en afstemning i de annekterede områder under FN’s tilsyn, som skal afspejle “folkets vilje”.

Tusindvis af brugere udtrykte deres vrede i kommentarerne om forslaget. En af dem var diplomaten og repræsentanten for Ukraine ved FN og tidligere ambassadør i Tyskland, Andrij Melnyk, som brugte udtrykket “Fuck off” til at fortælle Musk, hvad han mener om ham og hans forslag. Udenrigsminister Dmytro Kuleba beskyldte Musk for at bruge ordet fred som en eufemisme for russerne til at “myrde og voldtage flere tusinde uskyldige ukrainere og besætte mere territorium.”

Musk skrev senere et nyt indlæg, hvor han advarede om “ødelæggende tab af menneskeliv”, hvis Rusland er tvunget til at mobilisere fuldt ud på grund af trussel mod Krim. Han udtalte også, at Ukraine har tre gange færre indbyggere. Det er derfor ifølge ham usandsynligt, at landet kan vinde krigen.

“Hvis man bekymrer sig om det ukrainske folk, så skal man søge fred,” skrev Musk. Han lod brugerne stemme om befolkningen på Krim og Donbas selv skulle kunne bestemme, om de vil være en del af Rusland eller Ukraine.

Ukraines præsident Zelensky blandede sig efterfølgende i debatten ved at afholde sin egen afstemning på Twitter, hvor brugerne fik mulighed for at svare på spørgsmålet: “Hvilken Elon Musk foretrækker du?” Tilhænger af Ukraine eller Rusland?” Indtil videre har omkring to millioner mennesker deltaget i undersøgelsen, og omkring 81 procent af de deltagende fortrækker Musk som tilhænger af Ukraine.

Elon Musk stillede umiddelbart efter begyndelsen af ​​invasionen Starlink-satellitinternettjenesten til rådighed for Ukraine, hvilket viste sig at være meget nyttigt ikke kun for almindelige borgere, der var ramt af udfald af klassiske kommunikationsnetværk, men også for den ukrainske hærs evne til at navigere rundt i krigen. ota

Share This