Efterretningstjeneste advarer imod russisk propaganda

Vladimir Putin  Foto: Kremlin

Vladimir Putin Foto: Kremlin

Rusland/Tjekkiet: Rusland er i alt ubemærkethed ved at opbygge et internationalt samarbejdsnet. Rusland er ved at opbygge en ny Komintern. Det skriver den tjekkiske efterretningstjeneste (BIS) i sin årsrapport, skriver den tjekkiske avis Lidovky.

Rusland benytter ifølge BIS enkelte personer og organisationer eksempelvis til forsvar af konflikten i Ukraine, som ganske ubemærket leverer informationer, som forsvarer den russiske tilgang til problemetikken. Nogle af dem er personer og organistaioner som er blevet ideologisk manipuleret, mens andre er personer, som ganske bevidst samarbejder med russerne.

Ifølge BIS foregår russisk propaganda i de fleste EU lande, og Rusland er ganske effektiv i sin propaganda også i forhold til både EU og Nato.

Disse aktiviteter bliver af BIS sammenlignet med tiden under Sovjetunionen, hvor den sovjetiske Komintern var opbygget med en lignende struktur. Og tiden i dag nærmer sig tiden dengang, mener BIS og peger især på aktuelle temaer som fascisme, nazisme og imperialisme, som i vores tid bliver blot bliver suppleret med anti-amerikanisme og modstand mod EU og Nato. ota

Share This