Dyre bødetakster sikrer røgfrit Albanien

Illustrationsfoto: HuBar

Illustrationsfoto: HuBar

Høje bødetakster sætter en stopper for rygning på arbejdspladsen og på beværtningssteder i Albanien

Af Mathilde Laurent

MathildeAlbanien: Takket været høje bødetakster så tegner der sig nu et billede af at et mere røgfrit Albanien. Det skriver Independent Balkan News Agency.

Der udstedes nu bøder til beværtningssteder op til 2200 Euro, imens privatpersoner kan straffes med bøder op til 350 Euro.

Til trods for at Rygeloven trådte i kraft i Albanien allerede tilbage i 2006, er der gået lang tid, før man begyndte at opleve tegn på, at rygeforbuddet rent faktisk blev håndhævet. Der har været en række tilfælde, hvor der er blevet røget på offentlige kontorer og dertil på en række beværtningssteder i udkantsområder af landet.

Men med de seneste reguleringer af rygeloven ser det nu ud til, at cigaretten endelig bliver skoddet, og denne udviklingstendens vinder opmærksomhed og ros fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

I anledningen af organisationens årlige mærkedag World No Tobacco Day, som fandt sted den 31. maj, blev Albaniens sundhedsminister, Ilir Beqaj, tildelt dagens pris for hans indsats på området. I et brev skriver regional-direktør for WHO-organisationen, Zsuzsannah Jakab i rosenden vendinger om sundhedsministerens arbejde og understreger dertil vigtigheden af dette:

”Hvis medlemslandene ikke griber ind overfor dette problem i tide, da vil rygning have forårsaget et estimeret dødstal på otte millioner på verdensplan, når vi når år 2030”, siger hun i en udtalelse, ifølge Independent Balkan News Agency.

 

 

Share This