Donetsk og Luhansk vil være selvstændige lande

Beograd valg

Arkivbillede: Ota Tiefenböck

Ukraine: Separatisterne i Donetsk og Luhansk har i gårsdagens folkeafstemning sagt ja til regionernes selvstændighed. Det meddeler de ukrainske medier, som henviser til separatisterne. I Donetsk ønsker 89 procent af vælgerne uafhængighed, mens i Luhansk er det hele 96 procent af vælgerne.  Valgdeltagelsen har ifølge separatisterne været henholdsvis 75 og 80 procent.

Den ukrainske regering anerkender ikke afstemningernes resultat, mens Rusland har endnu ikke meddelt landets officielle holdning til folkeafstemningerne. Talsmand for den russiske præsident, Dmitrij Peskov, har meddelt, at Putin vil udtale sig om de to folkeafstemninger, når han har analyseret resultaterne.

De ukrainske myndigheder har foreløbigt meddelt, at antiterroraktionerne i Østukraine fortsætter, og der meldes om nye kampe i blandt andet Slavjansk, hvor separatisterne forsøger at få byens tv tårn under kontrol.

Hverken EU eller USA anerkender resultaterne af de to folkeafstemninger, og EU udenrigsministre diskuterer mandag formiddag nye sanktioner mod Rusland. ota

http://youtu.be/hsZujQywUso

Share This