Donald Tusk, “manden på den hvide hest”

Donald Tusk Foto: Mateusz Włodarczyk

Polen: Donald Tusk’s gamle parti Borgerplatformen (PO) står historisk lavt i meningsmålingerne, blot 10-12 pct. vil  stemme på partiet. Det har endnu engang ført til rygter om, at Donald Tusk er på vej tilbage i polsk politik, at han kommer “ridende på den hvide hest for at redde partiet fra total undergang.

I et interview til TVN24 erklærer han, at partiet har brug for ny energi, og  at han vil gerne bidrage til det. I givet fald vender vender han næppe tilbage i rollen som kandidat til posten som ministerpræsident, snarere som en mulig formand for Senatet og rådgiver for Borys Budka, PO’s nuværende formand, der mildt sagt har svært ved at slå igennem over for vælgerne.

Borgerplatformens organisation skal ændres og strømlines, skulle Tusk vende tilbage. 54 pct. af de polske vælgere ønsker ikke come-back for Donald Tusk i polsk politik, men han vil trods alt kunne hjælpe partiet et stykke af vejen, da kun sølle 1 pct. iflg. meningsmålingerne ønsker Borys Budka som Polens ministerpræsident. søren. riishøj

Share This