Den katolske kirke i Polen langtfra begejstret for Pave Frans

Pave Frans Foto: Aleteia Image Department

Polen: Et af de mest katolske lande i verden Polen har lige siden indsættelsen af Frans til pave haft et anspændt forhold til den katolske kirkes overhoved. På det seneste er dette forhold ved at blive et decideret fjendskab, skriver sociolog Rafal Cekiera i wPolityce.pl

Kritikkerne af Frans i Polen er især sure over, at Frans ikke følger i Johannes Paul II`s fodspor og tværtimod er blevet hans modsætning. Polske katolikker er desuden vrede over pavens forhold til ateister, fraskilte, seksuelle mindretal og andre “syndere”, skriver Cekiera.

Det er ifølge Cekiera nået så langt, at den kendte katolske professor Edward Staniek fra Krakow for nogen tid siden har stemplet paven som “kætter, som undergraver den katolske kirke”. Staniek har desuden bedt til pavens hurtige død, så “Herren snart indkalder ham i sit hus”.

Hvordan kan det være, at polske biskopper og andre lod denne bizzare bøn uden bemærkning, spørger Cekiera og selv besvarer spørgsmålet:

“Det er fordi, at hovedparten af dem tænker som Edward Staniek. Frans irriterer dem, han er en forræder, hvis synspunkter skal ignoreres. De vil helst se ham brændt på bålet, skriver Cekiera. ota

Share This