Corona: Berlin strammer grebet og lukker delvis ned

Berlin Alexanderplatz Foto: Dominik Tefert

Af Michael Skovgaard   

Tyskland: Fra lørdag strammer Berlin reglerne op. Indtil nu havde hovedstaden været relativt forskånet, men to faktorer har medført en voldsom stigning i antallet af smittede.

Især party-kvartererne Kreuzberg og Mitte står for den største stigning, da folk på trods af henstillinger har festet på livet løs både udendørs og især indendørs i form af private fester.

En anden faktor er bryllupper og begravelser i indvandrermiljøerne med alt for mange deltagere, som har blæst højt og flot på alle forholdsregler. Således var håndtryk og kys en del af velkomstritualet for en såkaldt superspreder.

Det var et tyrkisk-arabisk bryllup i bydelen Treptow med 350 slægtninge og venner som deltagere. Ingen bar maske eller holdt afstand, og en af deltagerne mødte op trods corona-symptomer.

En deltager sagde til avisen „BZ-Berlin“, at ingen havde fortalt dem, at de skulle holde afstand eller bære maske eller mundbind. Der blev festet og danset på livet løs og kysset farvel, og indtil videre er resultatet 48 smittede.

Flere tyske medier beretter om et lignende tilfælde i Dortmund også med 350 deltagere, hvor politiet til sidst måtte skride ind, da deltagerne i et bryllup nægtede at forlade lokalet.

Fra og med lørdag strammer Berlin reglerne op. Storbyen bliver reelt lukket ned klokken 23, hvorefter maksimalt fem personer må være samlet, og private fester kan forvente besøg af politiet og klækkelige bøder, hvis reglerne ikke er overholdt. 

Share This