Centraleuropæisk indblik: Hvem tror polakkerne på?

Bronislaw Komorowski har en god opbakning blandt de polske vælgere Foto: Piotr Drabik

Bronislaw Komorowski har en god opbakning blandt de polske vælgere Foto: Piotr Drabik

Søren Riishøj_2Polen: Ret og Retfærdighedspartiets præsidentkandidat Andrzej Duda fik i det polske meningsmålingsinstitut CBOS’ martsmåling et løft i opbakning fra den polske befolkning.

Det er blevet til en stigning på 12 procent op til 40 procent, når det gælder tillid og støtte fra vælgerne.

Præsident Bronislaw Komorowski er dog stadig klart foran. 75 procent af polakkerne har tillid til ham, mens kun 12 procent ytrer mistillid.

Ministerpræsident Ewa Kopacz, der afløste Donald Tusk for et halvt års tid siden, støttes af 51 procent, hvilket er klart højere end støtten til oppositionens kandidat til posten, Jaroslaw Kaczynski (32 procent.).

Venstrefløjssammenslutningen SLDs kandidat under præsidentvalgkampen, den unge Magdalena, har 26 procent i støtte, en stigning på 11 procent i forhold til måneden før, og højere end opbakningen til Bondepartiet PSLs kandidat Adam Jarubas (19 procent).

Umiddelbart kan både Bronislaw Komorowski og Ewa Kopacz sove roligt om natten, for begge har gode muligheder for at opnå genvalg ved præsidentvalget i maj og parlamentsvalget til efteråret.

Vigtigt for det regerende parti Borgerplatformen er at få genvalgt Bronislaw Komorowski allerede i den første valgomgang. Dertil kræves dog mindst 50 procent af de afgivne stemmer. Det er ikke umuligt, men her og nu ikke sikkert.

Share This