Centraleuropa afviser flygtningekvoter

 

Flygtninge i Ungarn  Foto: Niels Otto Pedersen

Flygtninge i Ungarn Foto: Niels Otto Pedersen

Tjekkiet/Ungarn/Polen/Slovakiet: De centraleuropæiske lande, det såkaldte Visegrad samarbejde bestående af Tjekkiet, Ungarn, Polen og Slovakiet afviser fordeling af flygtninge mellem EU-landene, skriver tjekkiske medier.

De fire landes premierministre holdt fredag et møde i den tjekkiske hovedstad Prag og er enige om at afvise Europa Kommissionens kommende forslag om fordeling af flygtninge mellem EU-landene. Forslaget om fordeling af 160.000 flygtninge er angiveligt ved at blive udarbejdet i Europa Kommissionen.

Ifølge den tjekkiske premierminister Bohuslav Sobotka er de fire premierministre blevet enige om, at debatten om kvoter kun har til formål at fjerne fokus fra det virkelige problem: at EU har mistet evne til at regulere migration.

Tjekkiet vil ifølge Sobotka ikke diskutere nye forslag angående flygtningekvoter, så længe beskyttelse af Schengen-grænsen ikke er afklaret, så længe der ikke er modtagercentre for flygtninge ved grænserne og så længe EU ikke har en klar plan til at stoppe kriser i de lande, hvor migrationsbølgen er opstået.

Det er ligeledes nødvendigt, at Grækenland og Italien overholder EU`s retningslinier, mener de fire landes premierministre. ota

Share This