BREAKING NEWS: Transdnjestr vil være en del af Rusland

Tr

Hovedgaden i Transdnjestrs hovedstad Tiraspol Foto: Ota Tiefenböck

Moldova: Udbryderregionen Transdnjestr i Moldova vil også være en del af Rusland. Det skriver den russiske avis Vedomosti. Ifølge avisen har formand for Transdnjestrs parlament, Michail Burla henvendt sig til  formanden for Statsdumaen Sergej Narysjkin med anmodning om, at forberede optagelsen af Transdnejstr i Rusland.

I anmodningen henviser Michail Burla til folkeafstemningen i Transdnjestr i 2006, hvor 97,2 procent af vælgerne udtrykte et ønske om at blive en del af Rusland. Parlamentet i Transdnjestr har allerede behandlet en lov, som vil gøre det muligt at anvende russisk lovgivning i Transdnjestr. Det russiske parlament har ikke kommenteret anmodningen fra Transdnjestr, da det ifølge Vedomosti er optaget af anmodningen fra Krim, men udelukker ikke, at Transdnjestr vil have en mulighed for optagelse i Rusland i fremtiden.

Transdnjestr er officielt en del af Moldova, men er siden 1990 et de facto selvstændigt land. Hovedparten af befolkningen, omkring 200.0000, i Transdnjestr er russere, som er bekymret for Moldovas orintering mod EU. ota

Share This