Bosnisk forslag: Migranter skal flytte ind i arabisk-ejede luksusvillaer

Illustrationsfoto: Youtube

Af Michael Skovgaard

Bosnien-Herzegovina: Migrantkrisen i Bosnien eskalerer, efter at lejren Lipa for nylig blev stukket i brand af utilfredse migranter. Fem humanitære organisationer har forlangt, at de bosniske myndigheder finder en løsning, hvor migranterne kan indkvarteres under forsvarlige forhold indtil videre.

Den bosniske online-portal „Avaz“ har nu bragt et interessant forslag i spil. Migranterne fra Lipa skal anbringes og fordeles i en række arabisk-ejede luksusvillaer i området omkring Sarajevo. Villaerne står lige nu tomme og ubenyttede hen, da de velbeslåede saudi-arabiske ejere ikke kan rejse til Bosnien som følge af corona-restriktionerne.

Ifølge forslaget vil det være en passende pan-islamisk solidaritetsgestus fra saudi-arabisk side, at landet yder denne form for humanitære hjælp til islamiske trosfæller.

De mange luksusvillaer ligger i klynger rundt om hovedstaden Sarajevo som såkaldte „resorts“ og bærer fantasifulde navne som „Sarajevo Resort Osenik“, „Orchid Resort“, „Aljezeera Residental“ og „Country Side Resort“ for blot at nævne nogle få.

Share This