Børnepenge udløser krise i Polen

 

 

Arbejder1

Arkivfoto: Ota Tiefenböck

 

Polen: Den britiske statsminister David Camerons udtalelser om at begrænse udenlandske arbejderes rettigheder i Storbritannien, har fået sindene i kog i Polen. Cameron nævnte i et tv interview, at han vil arbejde på at begrænse udenlandske arbejders adgang til sociale ydelser og som et eksempel nævnte de polske arbejders rettigheder til at modtage børnepenge i Storbritannien. Han anførte, at omkring 25.000 polske børn i øjeblikket modtager børnepenge i Storbritannien, selvom de bor i Polen.

Camerons udtalelser fik den polske udenrigsminister Radek Sikorski op af stolen.

“Hvis Storbritannien får vores skatteydere, skal Storbritannien så ikke også betale deres sociale ydelser, skrev Sikorski på sin Twitter profil.

Heller ikke Polens statsminister Donald Tusk er specielt positiv over for David Camerons tiltag. Han mener, at den britiske statsminister forsøger at udpege de polske arbejdere i Storbritanien, som en problemgruppe, som misbruger det engelske sociale system. Den mest radikale løsning kom dog onsdag fra koalitionspartiet PSL (Det polske folkeparti), som kalder Camerons udtalelser for skandaløse og opfordrer polakkerne til at boykotte den engelske supermarkedskæde Tescos butikker i Polen.

Polakkernes voldsomme reaktion fik David Cameron til at trække i land. Ifølge flere polske og engelske medier understregede David Cameron onsdag, at det ikke var hans intention at stigmatisere de polske arbejdere, men blot at gøre opmærksom på det problematiske ved den nuværende ordning.ota

Share This