Billige polske æg skaber problemer i Centraleuropa

Illustrationsfoto: Schnee

Illustrationsfoto: Schnee

Polen/Slovakiet: Polske æg er ved at udkonkurrere æg produceret i andre centraleuropæiske lande. Værst står det til i Slovakiet, hvor producenterne klager over, at lave polske priser er ved at kvæle den lokale ægproduktion, skriver den slovakiske avis Pravda.

De slovakiske ægproducenter peger på, at Tyskland har skærpet reglerne for import af polske æg med det resultat, at polske producenter nu oversvømmer de centraleuropæiske markeder med billige æg. De billege æg kvæler den lokale produktion i Slovakiet, hvor hver tredje æg nu bliver importeret hovedsageligt fra Polen, som producerer 70 procent mere æg, end landet kan forbruge.

Det går ifølge de slovakiske producenter både udover forbrugerne og producenterne, da friske slovakiske æg bliver eksporteret til andre lande, ofte med underskud.

Slovakiske producenter opfordrer til indførelse af en strengere kontrol af de polske produkter, som tidligere har vist sig at have alvorlige mangler samt til særlige støtteordninger. Begge tiltag har man allerede indført i Tjekkiet og Ungarn. ota

Share This