Biden kalder Putin for en morder, som”kommer til at betale”

USAs præsident Joe Biden Foto- The White House

Af Michael Skovgaard

USA/Rusland: I et interview hos den amerikanske tv-station ABC News blev USA‘s nyudnævnte præsident Joe Biden spurgt, om han mener, at Putin er en „killer“. Til det spørgsmål svarede Biden ja. Han sagde endvidere, at Putin kommer til at betale for russernes indblanding i amerikansk valg, det skriver AFP.

Den russiske reaktion kom prompte. „Putin er vores præsident og et angreb på ham er lig med et angreb på vores land“, skrev formanden for det russiske underhus på online-tjenesten Telegram.

Ifølge en amerikansk rapport skulle Rusland have forsøgt at påvirke valget i 2020 og ikke kun i 2016, og dermed signalerer Biden en helt anderledes kurs over for Rusland end forgængeren Donald Trump.

Kremls talsmand Dmitri Peskov har afvist beskyldningerne som værende „ubegrundede og falske“, og at de åbenbart tjener som et påskud for nye sanktioner mod Rusland.

Forholdet mellem USA og Rusland har nået et nyt lavpunkt siden slutningen på Den Kolde Krig især på grund af forgiftningen af den russiske oppositionspolitiker Alexej Navalnyj. I starten af marts indførte USA således sanktioner mod Alexander Bortnikov – chefen for FSB – og flere andre fra Putins inderkreds.

Share This