Avis: Vestlige eksperter udnyttes til at hylde Putin

Vladimir Putin  Foto: Kremlin

Vladimir Putin Foto: Kremlin

Rusland: Det russiske forlag Algoritm har udgivet bøger, angiveligt skrevet af navngivne vestlige journalister og Rusland eksperter, som hylder den russiske præsident Vladimir Putin. Det er sket uden, at de pågældende forfattere hverken har skrevet bøgerne eller har givet tilladelse til brugen af deres navn. Det skriver The Moscow Times.Journalisterne Luke Harding, Edward Lucas og Rusland ekspert Donald Jensen, som alle skulle have skrevet bøger om Vladimir Putin udgivet i Rusland, kender ifølge The Moscow Times intet til eksistensen af bøgerne.

”Jeg aner intet om denne bog. Jeg har ikke givet nogen form for tilladelse, siger Edward Lucas til The Moscow Times om en bog ved navnet ”Hvordan Vesten tabte til Putin”.

Rusland ekspert Donald Jensen skulle have skrevet en bog ved navnet ”Putin og USA”, men er ifølge The Moscow Times først blevet opmærksom på bogens eksistens, efter at han blev kontaktet af avisen.

Samme meldinger kommer fra Luke Harding, journalist hos The Guardian, som skulle have skrevet bogen ”Ingen undtagen Putin”, hvis idéer er baseret på en anden bog, skrevet af Harding.

Direktør for det russiske forlag indrømmer, at udgivelsen af Hardings bog er sket uden forfatterens tilladelse og erklærer sig ifølge The Moscow Times parat til at betale Luke Harding et honorar, men afviser at kommentere de andre sager. ota

Share This