Armenerne utilfredse med fredsaftalen i Nagorno Karabakh

Armenske soldater i Nagorno Karabakh i 1994 Foto- Armdesant

Armenien: Aftalen mellem Aserbajdsjan og Armenien , indgået ved hjælp af Rusland, vækker ikke ligefrem begejstring i Armenien. Utilfredse demonstranter forsøgte tirsdag at skaffe sig adgang til regeringens bygning i Jerevan. Onsdag samledes omkring 3.000 mennesker (ifølge oppositionen 10.000) i Jerevans centrum og forlangte premierminister Nicol Pasjijans afgang.

Det viser sig også, at regeringen formentlig handlede ganske egenrådigt, da aftalen blev underskrevet. Armeniens præsident Armen Sarkisjan meddeler, at han fik kendskab til aftalens eksistens fra medierne.

“Det var via medierne, jeg blev informeret om, at der er indgået en aftale om krigens afslutning. Det var også fra medierne, at jeg fik at vide, hvad betingelserne for aftalen er. Jeg, republikkens præsident, er ikke blevet indraget i nogen konsultationer eller diskussioner, jeg har ikke deltaget i nogen forhandlinger, siger Sarkisjan til Interfax.

Armeniens forsvarsministerium meddelte onsdag, at krigen i Karabakh “ikke helt er slut”. 

“Krigen er ikke slut, kampene fortsætter. Vi er forpligtet til at at respektere beslutningen af den militærpolitiske ledelse, som er blevet vedtaget på baggrund af en kompleks analyse. Vi er nødt til at stoppe blodsudgydelserne, begrave vores helte, skriver ministeriet ifølge Sputnik.

Pasinjan forklarede onsdag, at grunden til en indgået aftale med Aserbajdsjan er et forsøg på at undgå at tusindvis af armenske soldater mister livet. Han underskrev aftalen efter at Armenien mistede kontrollen over byen Susha, Nagorna Karabakh næststørste by. ota

Share This