Antallet af illegale indrejser til EU stiger

Frontex

Migrantkrisen: De første syv måneder af i år var der omkring 155 090 irregulære indrejser til Den Europæiske Union, viser foreløbige beregninger offentliggjort af Frontex. Det er en stigning på 86 % i forhold til samme periode sidste år.

Det vestlige Balkan er fortsat den mest aktive migrationsrute til EU med 14 866 personer i juli, næsten tre gange flere end sidste år. Det høje antal ulovlige grænsepassager kan tilskrives gentagne krydsningsforsøg fra migranter, der allerede er til stede på det vestlige Balkan.

Presset er også fortsat højt på den centrale middelhavsrute med daglige ankomster, der lægger pres på modtagekapaciteten i Italien.

Mennesker, der flygter fra Ukraine og kommer ind i EU gennem grænseovergangssteder, er ikke en del af tallene for opdagede ulovlige indrejser. Ifølge de seneste Frontex-data er 7,7 millioner ukrainske statsborgere flygtet fra Ukraine ind i EU siden krigens begyndelse. Samtidig er et betydeligt antal ukrainske statsborgere vendt tilbage til deres land.

Frontex har mere end 2 200 personale ved forskellige dele af EU’s ydre grænse samt i Albanien, Serbien, Montenegro og Moldova.

Share This