Amnesty International: EU-Tyrkiet aftalen er ulovlig og hensynsløs

Migranter ankommer til Lesbos. Foto Ggia / Wikimedia Commons

Migranter ankommer til Lesbos. Foto Ggia / Wikimedia Commons

EU: Amnesty International betegner aftalen mellem EU og Tyrkiet som illegal og opfordrer EU til at opsige aftalen. Tyrkiet er ifølge Amnesty International ikke et sikkert land, hvor EU kan returnere migranter. Det skriver Amnesty International på sit website.

Tyrkiet er ifølge Amnesty International ude af stand til at give migranterne en retfærdig behandling, da landet kæmper med mere end tre millioner asylansøgere og flygtninge. Det resulterer i at asylansøgere i lange prioder venter på at deres sager skal behandles, i hvilket tidsrum de modtager lidt eller ingen støtte og er dermed ikke i stand til at klare sig selv og deres familier.

“I sin utrættelige indsats for at begrænse uregelmæssige ankomster til Europa, har EU bevidst fordrejet hvad der faktisk foregår i Tyrkiet. Det må forventes, at et land, der er vært for det største antal flygtninge i verden, vil have problemer. Det er værdigfuldt at støtte og opmuntre Tyrkiet til at udvikle et fuldt fungerende asylsystem, men EU kan ikke handle, som om det allerede eksisterer, ” siger John Dalhuisen, Amnesty Internationals direktør for Europa og Centralasien. ota

Share This