Albansk parlamentsmedlem anklaget for mord i Belgien

 

En bybillede fra den albanske hovedstad Tirana  Foto: Ota Tiefenböck

Et bybillede fra den albanske hovedstad Tirana Foto: Ota Tiefenböck

En albansk politiker står overfor mordanklager i Belgien og kræves udleveret

Af Mathilde Laurent

MathildeAlbanien: Endnu en politisk skandale er under opsejling i Albanien efter at partiformanden for Det Kristne Demokratiske Parti, Mark Frroku, blev arresteret torsdag den 2. april, anklaget for at have begået et mord i Belgien. Det skriver nyhedsbureauet, Reuters.

Mark Frroku står blandt andet anklaget i en mordsag begået tilbage i 1999 i Bruxelles på den albanske landsmand, Aleksander Kurti. Man mistænker mordet for at have været begået i forbindelse med et sammenstød mellem kriminelle rivaliserende grupper involveret i prostitution og menneskehandel.

Allerede tilbage i januar 2010 kendte de belgiske retsmyndigheder Mark Frroku skyldig i mordet og udstedte dertil en fængselsdom på 10 år til det albanske parlamentsmedlem. Men siden da har de albanske retsmyndigheder trukket sagsbehandlingen i langdrag og en udlevering har endnu ikke fundet sted.

Ifølge nyhedsbureauet AFP, afviser den tiltalte Mark Frroku at have været i Belgien på det tidspunkt, hvor mordet fandt sted og hævder, at anklagerne imod ham er falske:

”Jeg har aldrig begået nogen form for kriminalitet, og dertil har jeg heller ikke opmuntret nogen andre til at begå sådan handlinger på mine vegne”, siger han.

Mark Frroku har udsigt til en appelsag, som vil finde sted i oktober.

Kilder: http://www.reuters.com/  http://thepeninsulaqatar.com/

Share This