Agnieszka Hollands film om migrationskrisen betegnet som hån, polske biografer skal vise et obligatorisk spot inden filmen

Polen: I polske klubbiografer skal seerne, før instruktøren Agnieszka Hollands nye film Den grønne Grænse, se et spot om grænsevagter, der er udarbejdet af det polske indenrigsministerium, meddelte viceindenrigsminister Blazej Pobozy torsdag.

Hollands film fortæller om migrationskrisen på den polsk-hviderussiske grænse. Filmen vandt en pris på filmfestivalen i Venedig, men Polens nationalkonservative regering er ikke glade for den. Heriblandt Polens justitsminister Zbigniew Ziobro. “I Det Tredje Rige producerede tyskerne propagandafilm, der skildrede polakker som banditter og mordere. I dag har de Agnieszka Holland til det,” skrev Ziobro på det sociale netværk X.

Ifølge gazeta.pl-portalen betegner Poboży filmen, som han endnu ikke havde set i sin helhed, som “en grim hån, der pletter den polske grænsevagts gode omdømme”. Ifølge ham skader den polske statsinstitutioner og polakker.

“Selv før nogen overhovedet har set filmen, har de allerede en mening om den. Det er lovløshed og censur,” sagde Holland til onet.pl. Ifølge hende bør intet lignende ske i et demokratisk land. ota

Share This