AfD vil tolerere en sort-gul mindretalsregering uden Merkel

AfD-gruppen i Forbundsdagen har tilbudt CSU/CDU og FDP at frede en eventuel mindretalsregering i tilfælde af, at forhandlingerne om en Jamaica-koalition går i vasken

Michael Skovgaard

Tyskland: I et interview til avisen ”Junge Freiheit” udtalte AfD’s gruppeformand Alice Weidel, at partiet vil tolerere en sådan mindretalsregering dog på den betingelse, at Angela Merkel ikke bliver kansler.

AfD er dog ikke det første parti, der lufter denne betingelse. Kort efter valget blev den daværende SPD-gruppeformand Thomas Oppermann spurgt, om partiet ville være rede til en ny stor koalition, hvis Merkel trak sin kandidatur. Til det svarede han, at der i så fald ville være tale om en helt ny situation.

Tidligere på ugen udtalte samme Weidel, at partiet ikke frygter et nyvalg, som kan blive konsekvensen, hvis regeringsforhandlingerne ender uden resultat. Ifølge seneste meningsmålinger går AfD frem til 13-13,5 procent mod 12,5 procent ved valget til Forbundsdagen i september. CDU/CSU går tilbage til 30-31 procent mod næsten 33 procent ved valget.

Share This