77 kvæstede politifolk i Berlin efter corona-demonstration

Fra en tidligere demonstration i Berlin Foto: Thomas Neugerriemschneider

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Under onsdagens demonstration mod regeringens corona-politik var et stort antal politibetjente udsat for målrettede angreb. Torsdag kunne politiet i hovedstaden gøre regnskabet op – 77 tilskadekomne politifolk og 365 anholdte personer.

Omfanget af volden og brutaliteten var ekstremt, og flere politifolk har berettet, at de ikke har oplevet noget lignende i flere årtier – det sagde politichefen Barbara Slowik til „Der Tagesspiegel“.

Da deltagerne i demo‘en nægtede at bære masker og overholde afstandsreglerne, forsøgte politiet at opløse forsamlingen. Til sidst måtte man gøre brug af vandkanoner, da deltagerne nægtede at forlade stedet.

Enkelte grupperinger angreb betjente målrettet. Flere betjente fik således flået hjelmene af, hvorefter de blev angrebet med tåregas af demonstranter. Derudover blev politifolkene bombarderet med flasker, sten og fyrværkeri. 

40 hooligans forsøgte at bryde afspærringerne for at komme hen til Rigsdagen. Her måtte politiet ty til tåregas, da de blev bombarderet med stole og borde, som var på stedet. En kvindelig betjent, som ikke bar hjelm, blev sparket flere gange i hovedet. Indtil videre har politiet indledt 257 straffesager mod personer, som deltog i demonstrationen.

Ifølge politiet var 9.000 mennesker samlet ved Brandenburger Tor onsdag aften, og 2.500 politifolk var i aktion.

Share This