500 rumænske høstarbejdere på vej til Tyskland skaber kaos i rumænske lufthavne

Illustrationsfoto: Český chřest, s.r.o.

Af Michael Skovgaard

Rumænien/Tyskland: Torsdag ankom 530 rumænske sæsonarbejdere til Berlin med fly, men der herskede kaotiske tilstande i en rumænsk lufthavn før afrejsen, skriver BZ-Berlin

I lufthavnen i byen Cluj herskede der nærmest kaos, da hundredvis af rumænere ventede på at komme med fly til Tyskland. De fleste bar ingen beskyttelse og stod ganske tæt på hinanden trods corona-restriktionerne. Fredag blev det så slemt, at man måtte aflyse flere fly, som skulle have bragt de mange sæsonarbejdere til Berlin, hvor den for byen så vigtige aspargeshøst står for døren i nabodelstaten Brandenburg.

De manglende sikkerhedsforanstaltninger har medført, at den rumænske statsadvokatur efterforsker lufthavnens ledelse.

De 530 arbejdere, som landede torsdag, bliver sat i karantæne i 14 dage – i lighed med alle andre udlændinge, som måtte rejse ind i Tyskland – og selv om alle gennemgik et minitjek i lufthavnen i Cluj, vil de blive lægeundersøgt og tjekket for corona.

Man har endnu ikke helt overblik over, hvor mange sæsonarbejdere der bliver brug for til aspargeshøsten. Det forventes, at flere vil komme til fra Polen efter påske.

Indtil videre er 5.000 sæsonarbejdere i gang i aspargesmarkerne, men det anslås, at der er brug for yderligere 2.000 mand.     

Share This