400 gæster til begravelse af libanesisk klanoverhoved i Tyskland blæser på corona-restriktioner

Illustrationsbillede: Karim Benabdallah

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Mandag afstedkom en begravelse en større politiindsats i Bremen, som ud over at være en by også er Tysklands mindste delstat. Det var ikke blot selve begravelsen mandag, men også en større forsamling lørdag, som fik politiet til at gå i aktion – det skriver den lokale avis „Kreiszeitung“.

Inden for tre dage har politiet i Bremen måttet opløse flere ulovlige forsamlinger i forbindelse med et libanesisk klanoverhoveds bortgang. Under begravelsen mandag var omkring 400 gæster mødt op på trods af restriktioner, som kun tillader ganske få deltagere.

Det forlyder, at de 400 gæster mandag havde forsøgt at holde afstand, og flere gæster skulle have båret mundbind eller masker, man langt fra alle.

Anderledes så det ud lørdag, hvor politiet måtte opløse forsamlinger, hvor op til 50 mennesker i flere grupperinger havde foranstaltet en begravelsesfest for det afdøde klanoverhoved, hvor ingen hygiejne- eller afstandsregler blev overholdt. Ifølge politiet talte man med flere af deltagerne, som angiveligt ikke skulle være klar over eller have nogen anelse om de gældende restriktioner, og flere deltagere skulle have taget flugten, da politiet troppede op.

Tidligere tilfælde var en begravelse midt i november, hvor politiet måtte gribe ind over for en begravelse i en moské, hvor over 80 mennesker var samlet. Under indsatsen skulle det være kommet til slagsmål mellem flere af deltagerne i begravelsen.

Share This