400.000 dollars og dyr mad til militæret, korruption i Ukraine fortsætter, selv under krigen

Illustrationsfoto: Wikimedia

Ukraine: Den ukrainske viceminister for udvikling af samfund, Vasyl Lozynkij “modtog 400.000 dollars for at lette indgåelse af ​​kontrakter om køb af udstyr og generatorer til høje priser”, er blevet meddelt af det ukrainske nationale anti-korruptionsbureau (NABU).

I en anden sag om påstået korruption beordrede det ukrainske forsvarsministerium søndag oprettelse af ​​en “intern revision” og afholdelse af ​​et “krisemøde” med forsvarsministeren, Oleksij Reznikov, for at kaste lys over kunstigt dyre kontrakter af det ukrainske forsvarsministerium om indkøb af mad til soldater.

Ukraines præsident Volodymyr Zelenskij reagerede tirsdag med at varsle personaleændringer på forskellige niveauer af statsadministrationen. Det gjorde han, efter at landet blev rystet af de største korruptionsskandaler siden starten på den russiske invasion i februar sidste år. Zelenskij nævnte ikke, hvem ændringerne skulle vedrøre. Ifølge The Kyiv Independent underskrev han dog allerede afskedigelse af vicechefen for præsidentkontoret, Kyryl Timosjenko. Han skal angiveligt træde tilbage sammen med Oleh Tatarov, en anden vicechef for Zelenskijs kabinet.

Ukraine har længe kæmpet med problemet med korruption, hvis reduktion er en af ​​betingelserne for landets medlemskab af EU. Skandalerne kan også underminere de vestlige allieredes vilje til at yde militær og finansiel bistand til landet. ota

Share This