30 år siden Rolling Stones legendariske koncert i Prag

Rolling Stones koncert i New York i 2013 Foto: Gorupdebesanez

Tjekkiet: I dag er det 30 år siden, at Rolling Stones spillede en koncert i Prag. Det var den første større koncert af en gruppe, tjekkoslovakkerne dengang kun kendte fra plader og båndoptagelser. Koncerten foregik på Prags kæmpemæssige stadion Strahov og op imod 130.000 tjekkoslovakkere mødte op for at høre Rolling Stones.

Rolling Stones blev inden koncerten modtaget af Tjekkoslovakiets daværende præsident Vaclav Havel, som selv var med til koncerten. Rolling Stones gav afkald på honoraret, som dengang var på 4 millioner tjekkoslovakiske kroner. Disse blev skænket til Olga Havels fond til brug for handicappede børn.

Guitaristen Keith Richards sagde efter koncerten, at Havel var den eneste politiker, som han var stolt over at have mødt. Vaclav Havel sendte senere et telegram til bandet, hvor han takkede Stones for koncerten og bl.a. skrev “at deres musik handler om, hvad han kæmper for i gennem hele sit liv og i sine værker”.

Rolling Stones var den første kæmpekoncert på stadionen Strahov, efterfølgende kom bl.a. U2, Pink Floyd og Frank Zappa, som alle blev modtaget af præsident Vaclav Havel. ota

https://youtu.be/Vv5Ucu53h_c
Share This