16 nye år for Putin? Russerne vedtager forfatningsændringer som gør det muligt

Rusland præsident Vladimir Putin Foto: Kremlin

Rusland: 77,9 procent af russerne er for ændringen af den russiske forfatning, som gør det muligt for Ruslands præsident Vladimir Putin at blive på posten som Ruslands præsident i de kommende 16 år. 21,27 procent af russerne stemte imod. 65 procent af de stemmeberettige russere deltog ved afstemningen, skriver russiske medier.

Rusland nye forfatning giver Vladimir Putin mulighed for at stille op for to nye perioder ved præsidentvalg, dvs. at han kan blive ved magten i Rusland de kommende 16 år.

Den russiske folkeafstemning begyndte 25. juni og sluttede onsdag aften kl. 20:00 lokaltid. Der er ifølge den russiske valgkommission ikke konstateret betydelige problemer ved valget. Der er dog blevet rapporteret om dobbelte stemmeafgivelser, personligt og elektronisk.

Oppositionsaktivisterne protesterede onsdag ifølge Vedomosti på Den Røde Plads i Moskva, hvor de dannede tallet 2036, altså året for afslutningen af Putins evt. kommende to mandater. Flere andre steder i Rusland blev der afholdt mindre demonstrationer i protest mod folkeafstemningen, heriblandt Sankt Petersborg, Nizny Novgorod og Novosibirsk. Flere personer er blevet anholdt. ota

Share This