16 europæiske partier siger nej til europæisk superstat og kulturrevolution

EU Parlamentet i Strassbourg Foto: Bebu 65

EU: ”Europa er ved at blive en kilde til problemer, angst og usikkerhed.” I en anspændt atmosfære mellem EU og Ungarn på grund af landets nye lov, der forbyder promovering af homoseksualitet og kønsskifte for børn, har 16 højreorienterede partier slået sig sammen og underskrevet en erklæring kræver dybtegående EU-reform.

Dokument underskrevet af den ungarske premierminister og formand for Fidesz, Viktor Orbán, lederen af ​​den polske regerings parti Lov og Retfærdighed (PiS), Jaroslaw Kaczyński, leder af det franske parti Front National Marine Le Pen eller leder af den italienske Lega-bevægelse Matteo Salvini, kræver tilbagevenden til respekt for de nationale staters historie og deres oprindelige traditionelle værdier. De frygter en europæisk superstat og fremme af et ideologisk monopol, skriver Euractiv.

Det er kun nogle agenturer, der informerer om deklarationen. Bortset fra Polen og Ungarn bliver de 16 partiers initiativ kun ganske sparsomt omtalt i europæiske medier.

Udover de nævnte partier har bl.a. partierne fra Bulgarien (VMRO), Østrig (FPÖ), Belgien (Vlaams Belang), Estland (EKRE), Finland (Perussuomalaiset),  Grækenland (Ellinikí Lýsi),  Holland (Ja21),  Litauen (Lietuvos lenkų rinkimų akcija) og Rumænien (Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat) underskrevet deklarationen. Dansk Folkeparti har ligeledes skrevet under. ota

Share This