124 islamister på fri fod i Tyskland

Illustrationsfoto: Tahseen72

Af Michael Skovgaard

Tyskland: I Tyskland befinder der sig lige nu 124 islamister på fri fod, som ifølge Bundeskriminalamt (BKA) udgør en „høj risiko“. Det fremgår af et svar, som blev givet på foranledning af et spørgsmål fra De Grønne i Forbundsdagen.

Grundlaget for vurderingen er instrumentet „Radar iTE“, som myndighederne har udviklet for bedre at kunne bedømme det islamistiske trusselsbillede.

Ud over de 124 højrisiko-personer, har man registreret 151 personer, som formodes at udgøre en „moderat risiko“. Af det samlede antal risiko-personer har 135 tysk statsborgerskab.

De „farlige“ personer fordeler sig således: 41 syrere, 17 russere, 7 irakere, 7 tyrkere og personer fra 20 andre lande. Endvidere har myndighederne oplyst, at mange af disse personer har våbentilladelse.

Irene Mihalic, som er indenrigspolitisk ordfører for De Grønne, har kritiseret regeringen for ikke at have styr på, hvor mange våbentilladelser islamisterne reelt har.

Dertil kommer, at mange højrisiko-islamister forventes at blive løsladt fra de tyske fængsler i den kommende tid efter at have afsonet straf.

Share This