11-årig skoleelev i Berlin truer kvindelig lærer med halshugning

En mindehøjtidelighed for Samuel Paty Foto: Claude TRUONG-NGOC

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Vil Berlin blive udsat for det samme som Paris? Det skriver flere tyske medier efter en episode på en grundskole i hovedstaden, hvor en 11-årig dreng truede en kvindelig lærer med halshugning. For en uge siden havde den selvsamme dreng forsvaret manden, som halshuggede den franske lærer Samuel Paty.

Ifølge skolelederen vil man indkalde forældrene til en samtale. Og hvis de ikke vil forstå alvoren, må de regne med konsekvenser.

Den 11-årige dreng skulle have sagt, at hvis forældrene ikke møder op, så gør han det samme, som gerningsmanden i Paris gjorde.

Ifølge skolens socialpædagoger har drengen tidligere udtrykt sympati for islamistisk vold. Under et minuts stilhed til ære for den dræbte franske lærer Samuel Paty havde drengen højlydt givet udtryk for, at det var i orden at halshugge den person, som havde fornærmet profeten.

Under episoden skulle en imam og en rabbiner have været til stede, og de skulle efterfølgende have forklaret drengen, at man ikke må slå folk ihjel med den begrundelse.

Om drengens forældre dukker op til forældremødet er uvist i skrivende stund.

Share This