106.000 illegale indrejser fra Serbien til EU, Serbiens visumfri ordning i fare

Illustrationsfoto: Youtube

Serbien: Mere end 106.000 irregulære indrejser til EU blev i løbet af de seneste ni måneder registreret fra det vestlige Balkan. Det er ifølge det europæiske grænseagentur Frontex en stigning på 170 procent sammenlignet med samme periode sidste år. De mange illegale indrejser kan få konsekvenser for Serbiens visumfri indrejse til EU, skriver Balkan Insight (BIRN).

EU-kommissæren for indre anliggender Ylva Johansson sagde fredag, at EU vil kunne stoppe Serbiens visumfritagelse, på grund af den voldsomme stigning af illegale migranter, der via Serbien forsøger at komme ind i EU.

Ifølge NGO`er, aktive i Serbien er størstedelen af ​​migranterne fra Syrien og Afghanistan, men en del af migranterne kommer også fra Marokko, Tunesien, Egypten, Burundi, Indien, Tyrkiet og endda Cuba.

Ifølge BIRN, som har gennemført journalistiske undersøgelser, er nogle menneskesmuglere i Serbien tæt knyttet til det serbiske politi. Heriblandt en smuglerbande, der opererer i byen Sombor ved den nordvestlige serbiske grænse til EU. Banden er ifølge BIRN ledet af en person, der arbejder som arabisk tolk for det serbiske politi. ota

Share This