Ukrainsk ‘nazi’-angriber får plads i fodboldforbunds eksekutivkomité

Roman Zozulya i kamp for Dnipro. Foto: Станислав Ведмидь

Roman Zozulya i kamp for Dnipro. Foto: Станислав Ведмидь

Roman Zozulya erstatter Anatoly Tymoshchuk i det ukrainske fodboldforbunds eksekutivkomité, hvor han fremover skal repræsentere spillernes interesser.

Af Toke Theilade

Den ukrainske landsholdsangriber Roman Zozulya skabte i januar overskrifter verden over, da spanske Rayo Vallecano annullerede hans lejetale efter få timer på grund af rygter om, at han var nazist. Disse rygter blev sidenhen afvist på det kraftigste af både Zozulyas medspillere såvel som det ukrainske fodboldforbund, men på det tidspunkt var skaden sket. Den brudte lejeaftale med Rayo betød nemlig, at Zozulya ikke havde tid til at finde en ny klub, og han har ikke spillet en kamp på højeste niveau siden midten af januar.

Imens Zozulyas karriere på banen står stille, så har han fundet en ny beskæftigelse.

27-årige Zozulya har nemlig fået en plads i eksekutivkomitéen i det ukrainske fodboldforbund. Her afløser han den tidligere Champions League vinder og landholdsanfører Anatoly Tymoshchuk som repræsentant for spillernes interesse.

Tymoshchuk forlader udvalget, da han har fået job i den russiske storklub Zenit Skt. Petersborg, hvor han skal fremover skal være en del af trænerteamet.

Share This