Tysk venstrefløjs frontfigur tager skarp afstand fra Merkels migrantpolitik

 Sahra Wagenknecht. Foto: Wolkenkratzer

Sahra Wagenknecht. Foto: Wolkenkratzer

Af Uffe Gardel

UffeEn af den tyske venstrefløjs mest fremtrædende politikere, die Linkes gruppe-medformand Sahra Wagenknecht, lægger efter de seneste attentater og terrorhandlinger klar afstand til den hidtidige tyske migrantpolitik.

Borgerne skal kunne føle sig sikre, og det var “letsindigt” af Merkel at sige de berømte ord “vi klarer det”.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Wagenknecht har offentliggjort mandag.

Ordvalget i udtalelsen er særdeles skarpt og ligner noget, man i Danmark ville høre fra Dansk Folkeparti. Men Sahra Wagenknecht er født i 1969 i DDR, og hun meldte sig ind i det østtyske kommunistparti, SED. De sidste 25 år har hun haft forskellige ledende poster i efterfølgerpartiene PDS og die Linke, og hun anses for en hardliner der repræsenterer partiets venstrefløj.

Sahra Wagenknecht har tidligere på året i et avisinterview kritiseret Merkel for at have styrket tysk politiks yderste højrefløj med sin migrantpolitik.

“At der er grænser for befolkningens vilje til at tage imod migranter, er en kendsgering, ogdet samme er det, at kapaciteten ikke er ubegrænset. At fastslå dét er hverken venstre- eller højreorienteret, men en banalitet. Men det afhænger imidlertid af politikken, hvor disse grænser ligger. Merkel har med sin ukoordinerede og planløse politik bidraget meget til at skabe usikkerhed og angst. Hendes politik går ud på at vælte omkostningerne ved integrationen af flygtninge over på middelklassen og de fattige- Det driver vælgerne i armene på AfD,” sagde hun i et interview med die Welt.

Her er en oversættelse af den fulde ordlyd af Wagenknechts udtalelse. Attentatet i Ansbach søndag aften kan du læse mere om her.

“Mine tanker og min medfølelse går til ofrene og deres nærmeste. Selv om man må afvente den konkrete opklaring af baggrunden for attentatet i Ansbach, kan man dog sige så meget: De seneste dages begivenheder viser at modtagelsen og integrationen af en stort antal flygtninge og indvandrere er forbundet med betydelige problemer og er vanskeligere, end Merkels letsindige “Vi klarer det” ville have os til at tro sidste efterår.

Staten må nu gøre alt, hvad den kan for at landets borgere igen kan føles sig sikre. Det forudsætter at vi ved, hvem som befinder sig i landet, og om muligt også hvor de potentielle farer findes. Jeg mener at fru Merkel og forbundsregeringen nu i særdeles høj grad har ansvaret for at bevare borgernes tiltro til statens og dens sikkerhedsmyndigheders handlekraft.”

 

Share This