Tusk til forhør i otte timer, heksejagt, mener han

 Donald Tusk Foto: Andrzej Barabasz

Donald Tusk Foto: Andrzej Barabasz

Polen: EU præsident og fhv. premierminister i Polen Donald Tusk tilbragte onsdag otte lange timer i Warszawa, hvor han blev indkaldt som vidne i en sag vedrørende forhandlinger om samarbejde mellem den militære polske kontraspionage (SKW) og russiske sikkerhedstjeneste FSB. Det skriver Gazeta Wyborcza.

Donald Tusk har efter forhøret ikke meddelt nærmere oplysninger om forhørets karakter, men mener ifølge polske medier, at sagen har “politisk karakter”.

“Jeg er meget kritisk i forhold til, hvad der foregår i vores land, men alt er i folkets hænder, sagde Tusk ifølge det polske nyhedsbureau PAP.

Donald Tusk blev indkaldt som vidne i sagen umiddelbart efter, at han blev genvalgt som EU præsident for endnu en periode. Det skete til trods for voldsom modstand fra Polens regerende parti Lov og Retfærdighed.

Han karakteriserede efter sin ankomst til Warszawa hele sagen som en “heksejagt” og har udtrykt en kritik af den politiske situation i Polen, dog uden direkte at nævne Polens regerende parti.

Hundredevis af Tusks tilhængere, heriblandt Polens fhv. premierminister Ewa Kopacz, mødte onsdag ved hovedbanegården i Warszawa for at tage imod Tusk og følge ham til den lokale anklagemyndighed i nærheden af banegården. ota

Share This