Tjekkisk topembedsmand advarer mod to trins Europa

Hynek Kmonicek Foto: ZizouCZ

Hynek Kmonicek Foto: ZizouCZ

Tjekkiet/Tyskland: Den britiske folkeafstemning var ikke en afstemning om idéen om europæisk enhed, men om den stil EU har kørt, hvis Bruxelles anerkender det, er der en chance for, at forhindre en domino effekt. Det siger direktør for den tjekkiske præsidents kontor for internationale anliggender, Hynek Kmonicek, til den tjekkiske avis iDnes.

Hynek Kmonicek håber, at EU vil betragte Brexit som et bevis på, at EU`s stil ikke frembringer resultater og skal ændres, men ser en risiko for en udvikling af et to trins Europa, som før eller senere vil tvinge Tjekkiet, og andre mindre lande, til at vælge, hvilket af de to Europaer landet ønsker at høre til og vil dermed være imod landets nationale interesser.

Alle europæiske politikere er i dag enige om, at EU skal gennemføre reformer, men reformer, dvs. at nå en ny form, er ifølge Hynek Kmonicek ikke nok.

”De europæiske politikere skal løse de problemer, vi ønsker blive løst og ikke skal løse noget ingen har bedt dem om, sagde Hynek Kmonicek i tjekkisk tv fredag. ota

Share This